Zamieszczone przez lopez500
Coś obciera przy kole
Zwiń
X
-
Coś obciera przy kole
Witam, czy może spotkał się ktoś z was z takim objawem? W okolicach prawego przedniego koła słychać ciche obcieranie - coś w podobie startych szczęk hamulcowych. Jednak czasem nie słychać tego wcale i nie zawsze jest powiązane z hamowaniem - czasem bez żadnego hamowania zaczyna być to słyszalne kiedy się jedzie. Czasami hamuję a tego wcale nie słychać. Więc może raczej łożysko? Odgłos trudno sprecyzować, najbardziej przypomina to stałe obcieranie połączone z tępym buczeniem. Nie jest to jakoś specjalnie głośne, ale słyszalne na tyle, że wiem że odgłos dobiega bardziej z prawej strony niż z lewej. Poza tym bardziej to słychać przy zamkniętych oknach niż przy otwartych. Nie ma znaczenia czy jadę prosto czy skręcam - odgłos ten sam.
Byłem u mechanika, ale jest kolejka i powiedział żebym narazie pojeździł bo może to być piasek, który dostał się po myciu zakola i że może samo przejdzie. Mam nadzieję, że mi koło nie odpadnie do tego czasu jak kolejka u niego się zwolni..
-
-
Grzeją się równomiernie zarówno lewa felga, jak i prawa, ale chyba nie jakoś specjalnie, raczej są standardowo ciepłe. Natomiast zauważyłem, że odgłos słabnie gdy przyspieszam (nawet odrobinę) a słychać go głośno gdy zdejmuję nogę z gazu i auto jedzie tylko swoim pędem. Nie wiem czy dobrze się wyraziłem z tym obcieraniem, to jest taki bardziej "głuchy chrobot".
Komentarz
-
-
Odświeżam temat ... zaczęło robić mi się wczoraj podobnie... tylko że z lewej strony... mam nadzieję że to piasek ale może ktoś już taką usterkę dokładnie zdiagnozował ... wydaje mi się że może to mieć wpływ jazda dzień wcześniej do warszawy i z powrotem, następnego dnia umyłem samochód na myjni ... co prawda było + 3 stopnie ale może ten piasek się dostał...
Komentarz
-
Komentarz